NINACAPPELEN.COM
  • HOME
  • BLOGG
  • BOOKS
  • BLOG
  • ABOUT
  • CONTACT

Majestetiske Sierra de Bernia

20/5/2022

1 Comment

 
Picture
Panoramautsikt over Middelhavet og Altea Hills.
Med stupbratte klipper, frodig vegetasjon, spektakulær utsikt over Middelhavet, og nydelige dufter av rosmarin, lavendel og timian inviterer den majestetiske fjellkjeden Sierra de Bernia til spennende turmuligheter. 

Costa Blanca-kysten er hovedsakelig kjent for sine langstrakte strender, utallige soldager, tapasbarer, og et behagelig klima. I vakker kontrast til det asurblå Middelhavet reiser fjellkjeden Sierra de Bernia seg opp fra kysten og danner vakre og dramatiske kulisser til turistmagnetene Altea, Albir, Calpe, og Benidorm. 

​Les også Guadelest - en pittoresk perle på Costa Blanca


Dersom du er på ferie på Costa Blanca og ønsker et avbrekk fra by- og strandliv, er en halvdagstur opp i fjellet å anbefale. Fra Altea tar det omlag tretti minutter å kjøre opp til Font de la Barca, en strekning på 12 km. Langs veien fra Altea kan du beundre det spanske landskapet med vinranker, appelsintrær, oliventrær, villaer, og fincaer. Det er noe helt spesielt med kulturlandskapet som nærer sanser og sjel på en måte som vanskelig lar seg beskrive med ord. Det må bare oppleves. 
Picture
Frodig vegetasjon.
Picture
Utsikten over Albir og Altea er spektakulær.
Picture
Grusveien har lite bakker, og egner seg dermed for alle.
Det er mange turer i Sierra de Bernia med ulik vanskelighetsgrad. Jeg og mitt turfølge valgte å gå den korteste ruten på 6 km, en rute som tok to timer tur-retur. Og tro meg, når temperaturen overstiger 30 varmegrader (i solen) er dette mer enn nok. Som en lidenskapelig hobbyfotograf er noe av poenget å fange de beste motivene og nyte naturopplevelsen gjennom kameralinsen. Det gir stor glede og ro i sjelen. 

Fjellkjeden Sierra de Bernia er 9 km lang, og høyeste topp er 1129 m.o.h. Foruten oppmerkede turer for alle friluftsinteresserte, er fjellkjeden svært populær blant fjellklatrere. Og kommer du hit i mars kan du beskue de vakre mandeltrærne i full blomstring. 

Drar du videre opp til toppen kan du finne fjell-restauranter som tilbyr mat og vin, samt små overnattingssteder. 

​Les også Refleksjoner fra en cafe ved Middelhavet
Picture
Her spiste vi medbragt lunch I skyggen av treet.
Picture
En typisk hytte i området.
Picture
Er det ikke vakkert?

​Støtt min journalistikk:
 
VIPPS 665430
KONTONR. 9710 47 05905
1 Comment

Guadelest - en pittoresk perle på Costa Blanca

17/5/2022

3 Comments

 
Picture
Det hvite tårnet er det opprinnelige vakttårnet for festningen. Bildet viser hvor vanskelig det var å erobre byen.
Høyt oppe i fjellene i regionen Valencia i Spania ligger fjellandsbyen Guadelest. Landsbyen ligger 595 meter over havet, har ca 200 innbyggere, og ligger om lag 24 kilometer inn i landet fra byen Benidorm i provinsen Alicante. Fra Altea tar det omlag 45 minutter med bil. 

Guadelest ligger vakkert plassert på en høyde med en spektakulær utsikt over de omkringliggende områdene. Middelalderbyen har blant annet en borg fra maurertiden, åtte museer, en lekker interiørbutikk, en kirke, og flere suvenirbutikker og restauranter. Byen er også kjent for sin kniplingproduksjon.

​Les også Autentiske Alicante

Landsbyen ble påbegynt i det 7. århundre av maurerne, og er den tredje mest besøkte turistattraksjonen i Spania. Turister kommer fra fjern og nær for å beskue de trange brosteinsbelagte gatene med lokalproduserte produkter, utforske de ulike musèene, og nyte den spektakulære utsikten fra toppen. Fortet ble bygget av maurerne, og er av spanske myndigheter beskyttet som en nasjonalskatt. 
Picture
Inngangen til byen med restauranter og butikker. Det er gode parkeringsmuligheter utenfor.
Picture
Ulike butikker med lokalproduserte varer. Selv kjøpte jeg en lekker lysestake i en interiørbutikk på toppen.
Picture
Her er noe for enhver smak.
Picture
Panoramautsikt fra toppen.
Picture
Demningen nedenfor Guadelest.
Embalse de Guadelest (vannreservoaret nedenfor byen red. anm.) ble bygget i 1964, og er en demning med et mindre kraftverk. Selve damanlegget er 77 meter høyt og 285 meter langt. 

Foruten å by på ferskvann er det mulig å fiske i demningen. På dagtid tilbys det også båtturer hver time. ​​

Les også Når reise blir en livsstil​
Picture
Utsikten over kanten sett fra byens torg.
Picture
Vakre omgivelser!
Picture
Borgen på toppen i bakgrunnen.
Picture
En butikk som selger kun økologiske varer.
Picture
En av restaurantene med panoramautsikt. Her spiste vi en deilig salat til lunch.
Meld deg på mitt nyhetsbrev!


​
Støtt min journalistikk: 
VIPPS 665430
KONTONR. 9710 47 05905
3 Comments

Fortsatt restriksjoner ved innreise til Spania

15/5/2022

2 Comments

 
Picture
Vakre Altea i Spania.
Jeg kom nylig hjem fra en fantastisk ferie i solfylte Spania - min første  reise utenlands på over to år. Før jeg bestilte flybilletten, forsikret jeg meg om at jeg hadde lest oppdaterte regler rundt restriksjoner og vaksine-pass. Samtlige medier i Norge hevdet at alle restriksjoner var opphevet. Lite visste jeg da at jeg var feilinformert. 

​Les også Autentiske Alicante

Flyet landet i Alicante rundt midnatt, og jeg gledet meg til å bli hentet på flyplassen. Gleden ble imidlertid kortvarig. Like før jeg skulle hente kofferten ble en liten gruppe fra flyet møtt av et covid-team på tre personer - alle utstyrt i "månedrakter". Vi ble vinket bort og bedt om å vise vårt vaksine-pass på mobilen. Jeg hørte bare ordet "pass" og viste frem mitt norske pass. Damen nærmest meg ba om å få se mitt vaksine-pass. "Det har jeg ikke", svarte jeg. "Har du ikke vaksine-pass", spurte hun og så helt forskrekket ut. Hun summet litt med de to andre personene i covid-teamet, og ba meg bli med og ta en PCR-test. Jeg ble helt sjokkert, og trodde knapt det jeg hørte. "Jeg trodde alle restriksjonene var over i Spania", innvendte jeg og kjente at hjertet hamret i brystet. "Nei, de er ikke det", sa damen og gjentok at jeg ble nødt til å ta en PCR-test. Jeg ble deretter ført bort til et avlukke litt lenger bort på flyplassen der jeg ble møtt av en mann og en kvinne - begge iført de samme "månedraktene". Jeg forsøkte nok en gang å si at jeg trodde alle restriksjoner var over, men fikk ikke noe svar. Testen måtte tas. Det var ingen vei utenom. 

Selve testen var ganske ubehagelig å gjennomføre med en vattpinne som ble stukket langt opp i nesen. Deretter ble jeg bedt om å sitte og vente i ti minutter. Det er de lengste ti minuttene i mitt liv! Jeg var dypt fortvilet, og sendte en tekstmelding til min venn som ventet i bilen utenfor. Jeg har selvsagt lest om hvor upålitelige disse testene er, og så for meg en ødelagt ferie. 

Plutselig snur damen seg og smiler og sier "It`s OK". "Can I go", spør jeg. "Yes, you can", svarer hun og smiler bredt. "Muchas gracias, te quiero", datt det ut av meg. Jeg ble så ufattelig lettet og glad! Deretter løp jeg ut av rommet og hentet kofferten - for øvrig den siste kofferten som lå igjen på rullebåndet. 

Poenget med historien er: Hvis du vurderer å reise til Spania, så må du være klar over at vaksine-pass eller en negativ PCR-test fortsatt kreves ved innreise, men det tas kun stikkprøver. Du kan være heldig og slippe unna, men jeg ville nok ikke satset på det. Da vet du hva som gjelder. 

Les også Forførende El Barrio

​Støtt min journalistikk:
 
VIPPS 665430
KONTONR. 9710 47 05905
2 Comments

Tid for å dyrke egen mat

7/5/2022

1 Comment

 
Picture
Å se sine egne vekster spire og gro gir ro i sjelen.
Norges matberedskap og selvforsyning har i mange år vært kritisk lav, og stadig kan vi lese historier i mediene om bønder som sender uvanlig mange kyr til slakt som følge av økte kostnader. Dette kan vanskelig tolkes på annen måte enn en styrt avvikling av norsk landbruk.

Tanken om sikring av egen befolkning har vært fraværende etter mange år med globalistisk vanstyre, og Norge har ikke hatt et nasjonalt beredskapslager for korn siden 2003. I 2019 uttalte landbruksdepartementet at Norge fortsatt ikke trenger beredskapslager av korn. Samtidig jobbes det med å begrense produksjon og konsum av kjøtt i tråd med «grønn» politikk. Demokratene har nedfelt i sitt partiprogram viktigheten av nasjonal beredskap, selvforsyning, og matsikkerhet.

​Les også Slik booster du immunforsvaret med 5 enkle grep


Nå er en matkrise i anmarsj, og Norge er nok en gang uforberedt på en lenge varslet krise. Med tanke på hvordan norske regjeringer har håndtert både immigrasjonsbølger, koronakrisen, og strømkrisen er det liten grunn til å ha tillit til håndteringen av en alvorlig matkrise. Når et folk med mindre enn 30 prosent selvforsyningsgrad av mat og tomme beredskapslagre går til krig mot det største matfatet på det Eurasiske kontinentet kan dette vanskelig beskrives som annet enn komplett politisk idioti. Snakk om å drite i eget reir! ​

Tiden har kommet for å dyrke sin egen mat. Det har blitt en stor trend å dyrke egne krydder, grønnsaker, og blomster. Enten du vil dyrke i vinduet, på balkongen eller i en plantekasse har hagesentrene de produktene du trenger for å lykkes. Å se sine egne vekster spire og gro gir stor glede!

Økologisk landbruk er et produksjonssystem som opprettholder sunne jordsmonn, bærekraftige økosystemer og folks helse. Dette systemet bygger på økologiske prosesser, biologisk mangfold og kretsløp tilpasset lokale forhold, istedenfor å være avhengig av innsatsfaktorer med uheldig effekt. Økologisk landbruk kombinerer tradisjon, innovasjon og vitenskap til gagn for vårt felles miljø og fremmer rettferdighet og god livskvalitet for alle. (Kilde: Nibio)

Mange legger nå om plenen til egen kjøkkenhage der de sår poteter, gulrøtter, salater, reddiker osv. Andre velger å flytte fra byen for å bo på landet for å dyrke sin egen mat og være selvforsynt. Personlig vil jeg anbefale mine følgere å finne sine likesinnede i nærområdet og gå sammen om et felles dyrkingsprosjekt. Det kan være mye å sette seg inn i, og det er alltid triveligere å samarbeide med likesinnede.


Les også Mat som en spirituell opplevelse

​Støtt min journalistikk:
 
VIPPS 665430
KONTONR. 9710 47 05905
1 Comment

Dokumentar: WHO har planlagt ti år med pandemier

4/5/2022

1 Comment

 
Picture
Se denne viktige dokumentaren om corona-bedraget. FOTO: Skjermdump
The Plan er en ny dokumentar som viser at den offisielle agendaen til Verdens Helseorganisasjon (WHO) er å ha ti år med pågående pandemier, fra 2020 til 2030. Det avslører den WHO-ansatte virologen Marion Koopmans. 

I dokumentaren får du presentert bevis på at den første pandemien var nøye planlagt, og at den ble rikelig annonsert før den ble iverksatt. 


Se hele dokumentaren HER. (31 min) 

Les også ​Fuellmich: Vi er ved et vendepunkt

​Støtt min journalistikk:
 
VIPPS 665430
KONTONR. 9710 47 05905
1 Comment

Bill Gates advarer mot en ny, farlig pandemi

3/5/2022

0 Comments

 
Picture
Verdens Helseorganisasjon jobber nå med å utvikle The Pandemic Treaty for alle 194 medlemsland.
Bill Gates, som er største økonomiske bidragsyter til Verdens Helseorganisasjon (WHO) og har et uttalt mål om å "vaksinere" hele verdens befolkning med de livsfarlige mRNA-injeksjonene, advarer nå mot risikoen for at en enda mer smittsom og dødelig variant kan oppstå. Det skriver Daily Mail. 

​Les også Fuellmich teamer opp med toppadvokater og tar corona-bedraget for retten i USA

Den selverklærte "filantropen" og teknologimogulen sier at det er "langt over fem prosent" risiko for at verden ennå ikke har sett det verste av Covid-pandemien.

Det er ikke første gang Gates kommer med en slik spådom. I desember 2021 advarte han sine millioner av Twitter-følgere om å forberede seg på den verste delen av pandemien, og i 2015 holdt han en TED-talk om at verden ikke var klar for neste pandemi.

Gates` advarsel kommer etter at Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, generaldirektør i Verdens Helseorganisasjon (WHO) i forrige uke advarte om at folk fortsatt må være på vakt mot viruset, og at en nedgang i testing og Covid-overvåking i mange land har gjort at verden står i fare for en gjenoppblomstring av viruset.

Gates råder nå regjeringer over hele verden til å investere i et team av epidemiologer og datamodeller for å hjelpe med å identifisere globale helsetrusler i fremtiden.

I forbindelse med lansering av sin nye bok i dag, "How to prevent the next pandemic", forklarer Gates i en promovideo hvordan verden kan forberede seg på en ny pandemi. 

​If we make the right investments, we won`t need to live in fear of another Covid. 
- Bill Gates

Du kan se filmen her. 

Les også Fuellmich: Vi er ved et vendepunkt

​Støtt min journalistikk:
 
VIPPS 665430
KONTONR. 9710 47 05905
0 Comments

    Arkiv

    May 2022
    April 2022
    March 2022
    February 2022
    January 2022
    December 2021
    November 2021
    October 2021
    September 2021
    August 2021
    July 2021
    June 2021
    May 2021
    April 2021
    March 2021
    February 2021
    January 2021
    December 2020
    November 2020
    October 2020
    September 2020
    August 2020
    July 2020
    June 2020
    May 2020
    April 2020
    March 2020
    February 2020
    January 2020
    December 2019
    October 2019
    September 2019
    August 2019
    July 2019
    June 2019
    May 2019
    April 2019
    March 2019
    February 2019
    January 2019
    December 2018
    November 2018
    October 2018
    September 2018
    August 2018
    July 2018
    June 2018
    May 2018
    April 2018
    March 2018
    February 2018
    January 2018
    December 2017
    November 2017
    October 2017
    September 2017
    July 2017

    Kategorier

    All
    Helse
    Kommentar
    Kronikk
    Litteratur
    Livsstil
    Politikk
    Reise
    Selvutvikling

    RSS Feed


​ COPYRIGHT © 2022 www.ninacappelen.com
Cappelen Communiations Org.nr. 996 233 111 
​Vippsnr 665430  Kontonr 9710 47 05905
Picture
  • HOME
  • BLOGG
  • BOOKS
  • BLOG
  • ABOUT
  • CONTACT